Rooster, lessen en activiteiten

Nov
21
di
Dynamic Flow Yoga
Nov 21 @ 19:00 – 20:00

Tijdens de les staan de zonnegroeten centraal, deze serie die in een flow aan elkaar
geweven worden brengt je in een dynamisch ritme. Tussen de series door worden er
houdingen meegenomen die voor variatie en veelzijdigheid zorgen. De adem is je meditatie.
Iedere les komt een ander thema aan bod; zo kun je verwachten dat op elk niveau alles wat
betreft lichaam, geest en spiritualiteit aan bod komen.

Yin Yoga
Nov 21 @ 20:30 – 21:30

Langer in een houding
In tegenstelling tot andere vormen van Yoga waarbij vooral het spierweefsel wordt aangesproken, gaat het bij Yin Yoga om het beïnvloeden van het bindweefsel door variërend van 2 tot 5 minuten in één houding te blijven zitten of liggen. In Yin Yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Steviger en soepeler bindweefsel
De houdingen die je bij deze vorm van Yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten…, ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

Nov
22
wo
Hathayoga
Nov 22 @ 09:00 – 10:00
Nov
23
do
Yin Yoga
Nov 23 @ 19:00 – 20:00

Yang is about changing the world; Yin accepts the world as it is (Bernie Clark)

Wat is yin yoga?

Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaand leven waar we dagelijks mee te maken hebben.

Yin Yoga is een meditatieve vorm van Yoga. Tijdens het beoefenen van de yin yoga wordt het bindweefsel op een ontspannen manier maximaal belast, door 2 tot 5 minuten in een houding te blijven. De Yin Yoga houdingen zijn vooral bedoeld om het bindweefsel rond de heupen, de knieën, de enkels, het bekken en de wervelkolom te beïnvloeden. Door de Yin Yoga houdingen worden ook de betreffende gewrichten beweeglijker en actiever.

Hatha Yoga
Nov 23 @ 20:30
Nov
24
vr
Yin Yang Yoga
Nov 24 @ 09:00 – 10:00

In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

 

Nov
26
zo
Herfst verwendag!
Nov 26 @ 13:00 – 21:00

images

Deze verwendag begint om 13.00 uur in het Kuinderbos waar Maroesja v..d berg van Chunga een heerlijke herfstwandeling gaat begeleiden.
Rond 15.00 uur wordt je in de studio van Puurbalans Yoga verwacht en beginnen we met thee en lekkers van Nelleke de Boer- Adema van proeven met Liefde en gaan we daarna een ontspannen zachte yin yoga(herfst)les beleven van Joyce.
Rond 17.00 uur krijg je een heerlijke maaltijd aangeboden van Nelleke die helemaal is afgestemd op het seizoen, laat je verrassen!
Na de maaltijd, rond 19.00 uur, mag je lekker nagenieten van een klank(lig)concert van Angela v. Rooijen van Hiedra.
Om 20.30/ 21.00 uurronden we deze verwendag af.

Voor deze dag vragen wij een bijdrage van € 60,00 p.p.
Aanmelden mag altijd via FB maar je aanmelding is officieel als je je via info@puurbalans-yoga.nl hebt aangemeld en de helft van het bedrag hebt betaald.

Tijdens de vakanties hanteer ik een aangepast rooster. Kijk op de pagina Nieuws en Activiteiten voor het aangepaste rooster.