Hathayoga

Traditionele yoga…

Hatha yoga is een zachte vorm van Yoga, één van de oudste vormen, waarbij rust centraal staat. Hatha Yoga is geschikt voor iedereen. Door middel van diverse oefeningen, asana’s (houdingen) en pranayama’s (ademhalingsoefeningen), leer je lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Centraal staat de rustige flow van de les, en de aandacht voor jezelf en dat wat je voelt en ervaart.

Yoga is de weg om jezelf te leren kennen in blijheid, verwondering. Dat begint met respect voor hoe het nu is en het respecteren van je eigen grenzen. Bij yoga zoek je je grenzen op; je onderzoekt ze, verruimt ze en maakt los. Hierdoor kun je steeds meer ruimte toelaten. Bij yoga zoek je naar de juiste spanning in een houding; waar kan ik nog loslaten, waar is meer kracht nodig. Kijk waar jij uit komt. Yoga is altijd ‘en – en’. En niet ‘of – of’. Bij yoga gaat het om zowel soepel, als ook sterk, zowel naar binnen gericht, als naar buiten gericht.

Ben je zwanger?

Ook dan ben je welkom in de lessen. Ik zal je de aanpassingen geven tijdens de houdingen en je ondersteunen daar waar nodig is. Naast het contact maken met je lichaam en adem maak je ook contact met je kindje in je buik. Je ontspant dus niet alleen voor jezelf maar ook voor je kindje. Belangrijk is dat je voor je grenzen blijft tijdens de les en daar zal ik je mee helpen.