Puurbalans Yoga

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga.
Veranderingen ten opzichte van vroeger zijn er zeker ook. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.

Je hoeft niet lenig of slank te zijn om yoga te beoefenen. Ervaring is ook niet nodig. Beleef, voel en ervaar.
Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijke bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen en leert signalen zoals b.v. stress en vermoeidheid eerder herkennen. Je wordt je bewust van hoe je innerlijk reageert op je omgeving en leert ontspannen in wat zich vanbinnen voordoet.

Fysiek zorgt yoga-beoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanning en energie-blokkades kunnen op een natuurlijke manier wegvloeien. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden.
De uitgekiende houdingen werken bovendien door op klieren, organen, bindweefsel en gewrichten en brengen je lichaam in balans.

Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij.
                                                                                                     
Wat doet yoga met je?

• geeft een betere lichaamshouding
• zorgt voor lichamelijke ontspanning
• vergroot het vermogen om te genieten in het nu
• zorgt voor een groter bewustzijn van het lichaam en geest
• vermindert impulsieve reacties op emoties en gedachten
• vergroot het voelen, denken en handelen en spreken vanuit het hart                                                                                                                 

IMG-20160911-WA0003

In 2001 kwam ik in aanraking met yoga toen ik zwanger was van onze zoon en een stukje ontspanning zocht. Het was voor mij maar ook voor ons ongeboren kindje een hele fijne ervaring. Door allerlei veranderingen in mijn leven heb ik yoga even aan me voorbij laten gaan en na de geboorte van ons tweede kindje, een dochter en de verhuizing in 2009 van Kampen naar Lemmer ben ik weer op zoek gegaan naar iets voor mezelf en kwam al snel weer bij yoga terecht. Mijn lichaam en geest voelden dat er ooit ergens een basis gelegd was en ik herkende al snel weer het gevoel, de houdingen en de heerlijke sensaties die yoga mij gaven.

Puurbalans Yoga in Lemmer

Hierna ben ik begonnen met de opleiding power- en sinneyogadocent en begon ook al snel met lesgeven. Ik zocht na een tijdje meer verdieping en heb de hatha-yogaopleiding ook gedaan waarbij het chakra-systeem centraal staat.
Afgelopen zomer ben ik geslaagd voor de opleiding zwangerschapsyoga, waardoor ik een nieuwe doelgroep aansprak wat ik uitdagend en spannend vindt!

Inmiddels ben ik 5 jaar verder met een schat aan ervaringen, nieuwe vriendschappen en inspirerende leden. Ik heb een prachtige ruimte aan de Houtsaachmole in Lemmer. Een huiselijke plek die rust en een goede energie uitstraalt. Een plekje waar je helemaal jezelf mag zijn.

Naast yoga organiseer ik samen met mensen maar ook individueel diverse evenementen en activiteiten voor verschillende doelgroepen.
Ook geef ik reiki-cursussen, behandelingen en oorkaars-behandelingen op aanvraag.

Wil jij ook yogalessen gaan volgen maar voel je nog enige twijfel? Gebruik het contactformulier en kom lekker vrijblijvend twee keer een proefles meedoen!